Kocaman Balıkçılık'a Uluslararası Taste Institute “Üstün Lezzet Ödülü”

Lezzetler 25.04.2025 - 16:27, Güncelleme: 25.04.2025 - 16:31 11300 kez okundu.
 

Kocaman Balıkçılık'a Uluslararası Taste Institute “Üstün Lezzet Ödülü”

Türk Somonu Füme, dünyanın en saygın lezzetlerinden biri olan International Taste Institute tarafından en yüksek dereceli olan 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü
Ürün, daha önce 2018 ve 2021 yıllarında da aynı ödülü alarak üçüncü kez 3. kez yıldızla ödüllendirildi. Ürün, lezzet kalitesinde istikrar ve uluslararası düzeyde muhafaza edilmesi sayesinde bu kalitede görüldü. Uluslararası Tat Enstitüsü; 20 senedir ve 20'yi aşkın ülkeden, prestijli şef ve bazılarının yer aldığı 250'den fazla bağımsız jüri üyesiyle, ürünleri kör tatil yöntemiyle değerlendiriyor. Jüri Üyeleri, piyasaya sürülen marka veya üretici hakkında bilgi sahibi olmaksızın yalnızca ürün kategorisine ilişkin bilgilerle tadım yapıyor. Değerlendirmeler, ilk izlenim, görünüm, koku, tat ve doku olmak üzere 5 uluslararası duyusal kriter temel alınarak gerçekleştiriliyor (AFNOR XP V096A standardına uygun olarak). International Taste Institute Jüri Başkanı ve İngiltere Yiyecek ve İçecek Büyükelçisi Alan Coxon, değerlendirme süreciyle ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Ürünleri kişisel beğenimize göre değil, ne kadar iyi üretildiklerine göre değil, kategoriye göre beklenen tat özelliklerini ne ölçüde karşıladıklarına göre görüyoruz.”Kocaman Balıkçılık Murahhas Azası Osman Kocaman ise ödüller hakkında söylüyor: “Modern üretim tesislerinde yüksek hijyen ve kalite standartlarıyla işlenen Türk Somonu Füme, geleneksel olarak, meşe ve kayın ağaçlarıyla gerçek bir fümeleme sürecinden geçirilerek benzersiz lezzetine kavuşuyor. yıl üst üste bu prestijli ödüllü, standarda uygun bakım hem sürdürülebilir üretim vizyonumuzun hem de Türk denizinin uluslararası alanda gücüyle birleşiyor.” Tüketicilere taze, sağlıklı ve rafine bir lezzet deneyimi sunan Türk Somonu Füme, Türkiye genelinde zincir marketlerde satışa sunuluyor. Bu üstün özellikleri sayesinde International Taste Institute tarafından üçüncü kez 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü'ne layık ürün, hem Kocaman Balıkçılık'ın kalite odaklı üretim anlayışını hem de Türk denizinin küresel pazardaki bakışını bir kez daha gözlerin önünde seriyor.
Türk Somonu Füme, dünyanın en saygın lezzetlerinden biri olan International Taste Institute tarafından en yüksek dereceli olan 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü

Ürün, daha önce 2018 ve 2021 yıllarında da aynı ödülü alarak üçüncü kez 3. kez yıldızla ödüllendirildi. Ürün, lezzet kalitesinde istikrar ve uluslararası düzeyde muhafaza edilmesi sayesinde bu kalitede görüldü.

Uluslararası Tat Enstitüsü; 20 senedir ve 20'yi aşkın ülkeden, prestijli şef ve bazılarının yer aldığı 250'den fazla bağımsız jüri üyesiyle, ürünleri kör tatil yöntemiyle değerlendiriyor. Jüri Üyeleri, piyasaya sürülen marka veya üretici hakkında bilgi sahibi olmaksızın yalnızca ürün kategorisine ilişkin bilgilerle tadım yapıyor. Değerlendirmeler, ilk izlenim, görünüm, koku, tat ve doku olmak üzere 5 uluslararası duyusal kriter temel alınarak gerçekleştiriliyor (AFNOR XP V096A standardına uygun olarak).

International Taste Institute Jüri Başkanı ve İngiltere Yiyecek ve İçecek Büyükelçisi Alan Coxon, değerlendirme süreciyle ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Ürünleri kişisel beğenimize göre değil, ne kadar iyi üretildiklerine göre değil, kategoriye göre beklenen tat özelliklerini ne ölçüde karşıladıklarına göre görüyoruz.” Kocaman Balıkçılık Murahhas Azası Osman Kocaman ise ödüller hakkında söylüyor: “Modern üretim tesislerinde yüksek hijyen ve kalite standartlarıyla işlenen Türk Somonu Füme, geleneksel olarak, meşe ve kayın ağaçlarıyla gerçek bir fümeleme sürecinden geçirilerek benzersiz lezzetine kavuşuyor. yıl üst üste bu prestijli ödüllü, standarda uygun bakım hem sürdürülebilir üretim vizyonumuzun hem de Türk denizinin uluslararası alanda gücüyle birleşiyor.”

Tüketicilere taze, sağlıklı ve rafine bir lezzet deneyimi sunan Türk Somonu Füme, Türkiye genelinde zincir marketlerde satışa sunuluyor. Bu üstün özellikleri sayesinde International Taste Institute tarafından üçüncü kez 3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü'ne layık ürün, hem Kocaman Balıkçılık'ın kalite odaklı üretim anlayışını hem de Türk denizinin küresel pazardaki bakışını bir kez daha gözlerin önünde seriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.