İzaka Terrace ile tarih ve lezzetin zirvesine gastronomi yolculuğu

Lezzetler 25.04.2025 - 15:40, Güncelleme: 25.04.2025 - 15:40 12225 kez okundu.
 

İzaka Terrace ile tarih ve lezzetin zirvesine gastronomi yolculuğu

Boğaz'ın mavisi ve tarihi dokusu ile nefes kesen Izaka Terrace, Park Otel'in eşsiz ruhundan ilham alarak hazırlanan “Tadım Menüsü” ile konuklarını ağırlıyor...
Izaka Terrace, eşsiz boğaz manzarası, kişiselleştirilmiş hizmet ile geçmişin zarafetini bugünün yaratıcılığıyla harmanlıyor. CVK Park Bosphorus Hotel'in terasta yer alan bu özel mekanı, misafirlerine sadece bir yemeğin ötesinde, boğazın muhteşem manzarası ile muhteşem bir tarih ve lezzet yolculuğu sunuyor. İstanbul'un en prestijli otellerinden biri olan Eski Park Otel'in ve özellikle terasındaki Park Lokantası'nın benzersiz ruhunu koruyarak hayata geçen Izaka Terrace, İstanbul'un gastronomisine yeni bir soluklanma getiriyor. Izaka Terrace Tadım Menüsü ile Lezzet ve Tarih Yolculuğu Tadım yolculuğuna, İstanbul'un simgelerinden biri olan “Karaköy Balık Ekmek” ile açılan menü Trabzon mısır ekmeğine yeni bir yorum getiriyor. Boğaz çuprası ve palamutlu hafıza ile çözülmüş bu sokak lezzeti, İstanbul'un deniz kokusu ve geçmişinin nostaljisini bir araya getiriyor. Tadım menüsünde ikinci sırada “Deniz Tâcı” yer alıyor. Karaburun orkinosunun lezzetini deniz tarağı, avokado ve wasabi mayonezini ince dokunuşla buluşturan bu özel tabak, denizin tazeliğinin farklılığıyla bir uyumla sunuyor. İtalyan mutfağının zarif bir yöneticisi olan “Tortellini” domates marmelatının tatlı-ekşi stabilitesi, Ege otları arıtının ferah aromaları ve İzmir tulum peynirinin keskin lezzetiyle Ege'nin ve İtalya'nın en güzel lezzetlerini bir araya getiriyor. Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biri olan “ Mantı” Japon mutfağından yuzu ponzu, tütsülenmiş ördek pastırması ve turşulanmış soğan ile modern bir dokunuşla kazanılıyor. Final yemeği olan “Balıkesir Kuzu Simit” ise İngiliz mutfağının ikonik Beef Wellington'ına Anadolu'dan bir arada bulunuyor. Tatlı bölümünde ise “Çikolatalı Salep”, yoğun kakao aroması ve geleneksel salep lezzetinin uyumunu sunarken, çeşitleriçisi tarçınlı dondurma ile kontrast renkler sunuluyor. Izaka Terrace, sadece bir restoran değil tarih, kültür ve lezzetlerin buluştuğu benzersiz bir yaşam alanı sunuyor ve Eski Park Oteli'nin Park Lokantası'ndan gelen tarihi, modern gastronomiyle harmanlayarak hem geçmişinin hem de geleceğin ruhunu konuklarına aktarıyor. Güzel yemek konsepti, samimi paylaşımlarla harmanlayan bir sofra kültürü vaad eden Izaka Terrace'da yönetici şef Serhat Eliçora tarafından şifrelenmiş bu benzersiz gastronomi deneyimi için yerinizi ayırmayı unutmayın .
Boğaz'ın mavisi ve tarihi dokusu ile nefes kesen Izaka Terrace, Park Otel'in eşsiz ruhundan ilham alarak hazırlanan “Tadım Menüsü” ile konuklarını ağırlıyor...

Izaka Terrace, eşsiz boğaz manzarası, kişiselleştirilmiş hizmet ile geçmişin zarafetini bugünün yaratıcılığıyla harmanlıyor. CVK Park Bosphorus Hotel'in terasta yer alan bu özel mekanı, misafirlerine sadece bir yemeğin ötesinde, boğazın muhteşem manzarası ile muhteşem bir tarih ve lezzet yolculuğu sunuyor. İstanbul'un en prestijli otellerinden biri olan Eski Park Otel'in ve özellikle terasındaki Park Lokantası'nın benzersiz ruhunu koruyarak hayata geçen Izaka Terrace, İstanbul'un gastronomisine yeni bir soluklanma getiriyor.

Izaka Terrace Tadım Menüsü ile Lezzet ve Tarih Yolculuğu

Tadım yolculuğuna, İstanbul'un simgelerinden biri olan “Karaköy Balık Ekmek” ile açılan menü Trabzon mısır ekmeğine yeni bir yorum getiriyor. Boğaz çuprası ve palamutlu hafıza ile çözülmüş bu sokak lezzeti, İstanbul'un deniz kokusu ve geçmişinin nostaljisini bir araya getiriyor. Tadım menüsünde ikinci sırada “Deniz Tâcı” yer alıyor. Karaburun orkinosunun lezzetini deniz tarağı, avokado ve wasabi mayonezini ince dokunuşla buluşturan bu özel tabak, denizin tazeliğinin farklılığıyla bir uyumla sunuyor. İtalyan mutfağının zarif bir yöneticisi olan “Tortellini” domates marmelatının tatlı-ekşi stabilitesi, Ege otları arıtının ferah aromaları ve İzmir tulum peynirinin keskin lezzetiyle Ege'nin ve İtalya'nın en güzel lezzetlerini bir araya getiriyor.

Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biri olan “ Mantı” Japon mutfağından yuzu ponzu, tütsülenmiş ördek pastırması ve turşulanmış soğan ile modern bir dokunuşla kazanılıyor. Final yemeği olan “Balıkesir Kuzu Simit” ise İngiliz mutfağının ikonik Beef Wellington'ına Anadolu'dan bir arada bulunuyor. Tatlı bölümünde ise “Çikolatalı Salep”, yoğun kakao aroması ve geleneksel salep lezzetinin uyumunu sunarken, çeşitleriçisi tarçınlı dondurma ile kontrast renkler sunuluyor.

Izaka Terrace, sadece bir restoran değil tarih, kültür ve lezzetlerin buluştuğu benzersiz bir yaşam alanı sunuyor ve Eski Park Oteli'nin Park Lokantası'ndan gelen tarihi, modern gastronomiyle harmanlayarak hem geçmişinin hem de geleceğin ruhunu konuklarına aktarıyor.

Güzel yemek konsepti, samimi paylaşımlarla harmanlayan bir sofra kültürü vaad eden Izaka Terrace'da yönetici şef Serhat Eliçora tarafından şifrelenmiş bu benzersiz gastronomi deneyimi için yerinizi ayırmayı unutmayın .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.