Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.
                
                    Anasayfa  
                    Yazarlar  
                    
                        Chef Onur Arslan
                     Yazı Detayı 
                
                                             Bu yazı 1175+ kez okundu.
                                    
            Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
                                Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.
                           
                            
                        
                                    Ekleme
                                    Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi                                
                                                                                     
                                                       
                                                        Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
                                                
                                                    Yazıya ifade bırak !
                                                    
                                                    
                                        
                                                    
                                                    
                                                                                                                    Bu yazıya hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
                                                                                
                                                    
                                                
                                            
                                             Okuyucu Yorumları
                                                                                            (0)
                                                                                    
                                    Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
