Kuzu İncik
Kuzu İncik
kuzun en zahmetli ama en lezzetli bölümü incik pişirimi yapacağız.
İlk olarak
fırınımızı 200 derece ısıtmaya alıyoruz. Daha sonra kuru soğanın bir tanesini
kabuklu ortadan kesip ızgara yardımıyla tütsülüyoruz. Sonra portakal,maydanoz
sapı, defne yaprağı, tane karabiber ekleyip fırına sürüyoruz. Ortalama 2,5-3
saat kontrollü bir şekilde incikleri pişiriyoruz. Bu süreçte buğdayı haşlamaya
alıyoruz ve keşkek kıvamına gelene kadar haşlıyoruz. Kuru soğanı mantar ile kavurup buğdayı ilave ediyoruz. Bu süreçte buğdayın
pişme işlemini tamamlıyoruz ve sarımsak, tere yağ, tuz, kara biber ve demi
glass sos ile tatlandırıyoruz. Pişen buğday risottoyu tabağa bırakıyoruz. Sonra
üzerine etimizi daha sonra demi glass sosumuzu ekliyoruz. Izgarada pişen
sebzeleri ve bi dilim kuru soğanı da ilave edip ince kıyım maydanoz ekledikten
sonra sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.