RAMAZAN ayının vazgeçilmez lezzeti GÜLLAÇ (GÜLLÜ AŞ)
RAMAZAN ayının vazgeçilmez lezzeti GÜLLAÇ (GÜLLÜ AŞ)
Nişasta bulamacından elde edilen yufkaların şekerli süt ile ıslatılmasıyla yapılan GÜL kokulu ramazan lezzeti. Bir OSMANLI klasiği (GÜLLÜ AŞ) GÜLLAÇ
Küçük parçalara böldüğümüz güllaç yapraklarını süte batırarak güveç kabımıza diziyoruz. Parçaların parlak tarafları yukarı gelecek şekilde sıralıyoruz. Birkaç yaprakta bir kepçeyle sıcak sütümüzden güvecimize ilave yapıyoruz ki yapraklar şerbet çekmeye devam etsin. Orta kısma geldiğimizde iri çekilmiş ceviz serpiyoruz. Tekar üzerine yaprakları süte batırarak diziyoruz. Bir güveç için bir güllaç yaprağı yeterli olacaktır. İsteğe göre arttırılabilir. Dizme işlemi bitince güvecimize dolu bir kepçe süt döküyoruz ve üzerini örterek diğer güveci hazırlamaya geçiyoruz. Bütün güveçler bittiğinde ilk yaptığımız güveçten başlayarak şerbet kontrolü yapıyoruz. Muhtemelen tatlımız bütün şerbeti emmiş olacaktır elimizle sertliğini kontrol edip biraz daha süt ilave edebiliriz ve bıçakla rastgele birkaç delik açabiliriz. Tekrar üzerini örterek tamamen soğumasını bekliyoruz. Tatlımız soğuyunca artık dolaba kaldırabiliriz. Üzeri kapalı olmalı ki kabuk yapmasın. Birkaç saat bekledimi tatlımız servise hazır demektir
Büyük tepsi veya borcam üretimi yapacaksak yaprakları kırmadan veya 2 ye keserek şerbete batırıp diziyoruz orta kısımda veya her katta arasına iri çekilmiş serperek bütün yaprakları bitiriyoruz ve biraz süt ilave ediyoruz. aynı şekilde sıcak iken üzerini kapatıp 10 dak sonra kontrol edip süt ilavesi yapıp tekrar üzeri kapalı soğutuyoruz. Oda sıcaklığına gelince üzeri kapalı dolaba kaldırabiliriz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.