AQUA Restaurant'tan yenilikçi ve özgün bir tadım deneyimi

Lezzetler 28.08.2023 - 18:54, Güncelleme: 28.08.2023 - 18:54 2454+ kez okundu.
 

AQUA Restaurant'tan yenilikçi ve özgün bir tadım deneyimi

İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına karşı konumlanan AQUA Restaurant, deniz ürünleri tutkunlarına özel bir deneyim vadediyor. Executive Chef Görkem Özkan, Türk Akdeniz lezzetlerini özgün biçimde yorumladığı 8 aşamalı özel bir tadım menüsüne imza attı. Fine dining konseptiyle hazırlanan menü konuklarını lezzet şölenine davet ediyor.
Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla MICHELIN Rehberi'ne giren restoranı AQUA, etkileyici degüstasyon menüsüyle dikkat çekiyor. Şef Görkem Özkan’ın geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği menüde 8 farklı tat misafirlerin beğenisine sunuluyor ve damakları farklı bir yolculuğa çıkarıyor.Mersin kaya koruğu turşusu, misket limon kabuğu, şeftali & fesleğen emülsiyonla sunulan Kaya Levreği lezzet şölenine başlangıç yapıyor. Orkinos ise orkinos tartar, misket limonlu jöle, zencefil şekerlemesi ve siyah sarımsak sosuyla buluşarak tabakları renklendiriyor. Kırmızı karides tartar, fesleğen & papatyalı kırmızı karides consommé, Oscietra havyarı ile sunulan Mersin Kırmızı Karides, ağır ateşte pişmiş, preslenmiş dana kaburga ile Kerevit Mantı, Barbun Tava ve Fener Balığı Şef Görkem Özkan'ın yaratıcılığını yansıtan bu 8 aşamalı menünün en iddialı tatları arasında yer alıyor. Tadım deneyiminin tatlı finalini Safran Savarin Baba yapıyor. Bu güzel lezzet, Safranlı baba narenciye marmelatı, mascarpone kreması ve safran kreması eşliğinde “Şefin Menüsü”nü mükemmel biçimde tamamlıyor ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.Türk Akdeniz deniz ürünlerine Şef Görkem Özkan'ın getirdiği farklı teknikler ve özel yorumu daha da derinlemesine keşfetmek isteyenler içinse a la carte menü ideal bir seçenek yaratıyor. Özellikle Çanakkale Karides, Karabiga karides ile doldurulmuş avokado, kişniş, acı biber, domates püresi, balık yumurtası, portakal 'aioli', sumak ve közlenmiş konfit soğan gibi özel bir sunumla öne çıkıyor. Fine dining deneyimini en üst seviyeye taşıyan AQUA, misafirlerine benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.
İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına karşı konumlanan AQUA Restaurant, deniz ürünleri tutkunlarına özel bir deneyim vadediyor. Executive Chef Görkem Özkan, Türk Akdeniz lezzetlerini özgün biçimde yorumladığı 8 aşamalı özel bir tadım menüsüne imza attı. Fine dining konseptiyle hazırlanan menü konuklarını lezzet şölenine davet ediyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla MICHELIN Rehberi'ne giren restoranı AQUA, etkileyici degüstasyon menüsüyle dikkat çekiyor. Şef Görkem Özkan’ın geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği menüde 8 farklı tat misafirlerin beğenisine sunuluyor ve damakları farklı bir yolculuğa çıkarıyor.Mersin kaya koruğu turşusu, misket limon kabuğu, şeftali & fesleğen emülsiyonla sunulan Kaya Levreği lezzet şölenine başlangıç yapıyor. Orkinos ise orkinos tartar, misket limonlu jöle, zencefil şekerlemesi ve siyah sarımsak sosuyla buluşarak tabakları renklendiriyor. Kırmızı karides tartar, fesleğen & papatyalı kırmızı karides consommé, Oscietra havyarı ile sunulan Mersin Kırmızı Karides, ağır ateşte pişmiş, preslenmiş dana kaburga ile Kerevit Mantı, Barbun Tava ve Fener Balığı Şef Görkem Özkan'ın yaratıcılığını yansıtan bu 8 aşamalı menünün en iddialı tatları arasında yer alıyor. Tadım deneyiminin tatlı finalini Safran Savarin Baba yapıyor. Bu güzel lezzet, Safranlı baba narenciye marmelatı, mascarpone kreması ve safran kreması eşliğinde “Şefin Menüsü”nü mükemmel biçimde tamamlıyor ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Türk Akdeniz deniz ürünlerine Şef Görkem Özkan'ın getirdiği farklı teknikler ve özel yorumu daha da derinlemesine keşfetmek isteyenler içinse a la carte menü ideal bir seçenek yaratıyor. Özellikle Çanakkale Karides, Karabiga karides ile doldurulmuş avokado, kişniş, acı biber, domates püresi, balık yumurtası, portakal 'aioli', sumak ve közlenmiş konfit soğan gibi özel bir sunumla öne çıkıyor. 

Fine dining deneyimini en üst seviyeye taşıyan AQUA, misafirlerine benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.