Tahinli Lahana Sarması
Tahinli Lahana Sarması
Adana Lezzetleri
Sos için verilen malzemeleri karıştırın.
Lahanayı sarma yapılacak şekilde ayırın ve tuzlu suda haşlayın.
İnce doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe salçayla kavurup, içine dövülmüş nohut, mercimek, pirinç, maydanoz, tahin, zeytinyağ, limon suyu ve baharatları ekleyip, iç harcı hazırlayın.
Her bir lahana yaprağını ikiye bölüp, iç harçla sarın. (lahana yaprağı küçükse bölmeyin.)
Tencerenizin tabanına lahananın sert parçalarını yerleştirip, üzerine sardığınız lahanaları dizin. Sonra tekrar kalan boş lahana yapraklarıyla üzerini örtün.
Üzerine yaprak taşı veya bir tabak yerleştirin. 2 su b kadar ışık su ekleyip,pişirin.
Sarmanız iyice soğuyunca hazırladığınız tahin sosuna bulayıp, servis tabağına dizin,kalan sosu üzerine döküp, kimyon serpin ve servis yapın.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.