Dilek Ekşi
Köşe Yazarı
Dilek Ekşi
 

Burma Baklava

Malzemeler3 yumurta1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı eritilmiş tereyağ1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeÇay kaşığı ucu ile karbonat4-5 bardak un (kontrollü olarak)Yarım kg cevizAçmak içinNişastaÜzeri içinEritilmiş tereyağŞerbeti için1 kg şeker1 kg suBir dilim limonYapılışı:Hamuru yapmadan önce şerbetimizi hazırlayarak soğutmaya bırakıyoruz.Hemen ardından hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.Karıştırma kabımıza önce sıvı malzemeleri sonrasında unu ilave ederek bir hamur elde ediyoruz. Hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alarak bezeler hazırlıyoruz. Nişasta ile bezelerimizi açıyoruz. Hamurun ince şekilde açılmasına dikkat ediyoruz. Açtığımız bezelerin ucundan hamuru oklavaya sarıyoruz. Cevizini de uzunlamasına ilave ederek oklavaya sarılı hamuru iki tarafından büzerek oklavadan çıkartıyoruz. Dilimleyerek tepsiye sıkı şekilde diziyoruz. Tepsi dolana kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını da sürerek 150 derecede 60-90 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...
Ekleme Tarihi: 30 May 2021 - Sunday
Dilek Ekşi

Burma Baklava

Malzemeler

3 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı eritilmiş tereyağ

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı sirke

Çay kaşığı ucu ile karbonat

4-5 bardak un (kontrollü olarak)

Yarım kg ceviz

Açmak için

Nişasta


Üzeri için

Eritilmiş tereyağ

Şerbeti için

1 kg şeker

1 kg su

Bir dilim limon

Yapılışı:

Hamuru yapmadan önce şerbetimizi hazırlayarak soğutmaya bırakıyoruz.

Hemen ardından hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.

Karıştırma kabımıza önce sıvı malzemeleri sonrasında unu ilave ederek bir hamur elde ediyoruz. Hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alarak bezeler hazırlıyoruz. Nişasta ile bezelerimizi açıyoruz. Hamurun ince şekilde açılmasına dikkat ediyoruz. Açtığımız bezelerin ucundan hamuru oklavaya sarıyoruz. Cevizini de uzunlamasına ilave ederek oklavaya sarılı hamuru iki tarafından büzerek oklavadan çıkartıyoruz. Dilimleyerek tepsiye sıkı şekilde diziyoruz. Tepsi dolana kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını da sürerek 150 derecede 60-90 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.