Tam da mevsiminde olduğumuz, aynı zamanda Trabzon hurması, Karaağaç hurması, Akdeniz hurması gibi isimlerlede bilinen Cennet hurması Türkiye’de Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Antalya civarında yetiştirilir. Trabzon hurması olarak anılması da Karadeniz kıyılarında yetiştiğinden olsa gerek :))
Eskiden ağaçlarda kimse el sürmeden dökülüp giden bu meyvenin insanlar tarafından bilinmeyip, tüketiminin çok az olduğu zamanlardan şu an baktığımda ise Hurma’nın gerek meyve olarak direk yenmesi gerekte tatlıların içerisinde kullanarak ve en çokta kurutularak tüketiminin arttığı zamanlardayız. İnsanlar araştırıp faydalarınıda öğrenmesiyle birlikte tam da bu mevsimlerde Cennet hurması zamanını iyi değerlendirin demekten kendimi alamıyorum.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirim sistemi tedavilerinde ve zayıflama sürecinde de bolca tüketilebiliyor.
Protein ve karbonhidrat açısından zengin Cennet hurmasıyla pratik bir puding tarifini sizlerle paylaşıyorum. Afiyetle yapıp yerseniz beni hatırlayın :)))
- Hurmalı Puding
- 1 adet Cennet hurması
- 1 adet muz
- 3 yemek k. Tahin
- 2 yemek k. Kakao
- Tarçın
- Fındık