Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Çay kaşığı ucu ile karbonat
4-5 bardak un (kontrollü olarak)
Yarım kg ceviz
Açmak için
Nişasta
Üzeri için
Eritilmiş tereyağ
Şerbeti için
1 kg şeker
1 kg su
Bir dilim limon
Yapılışı:
Hamuru yapmadan önce şerbetimizi hazırlayarak soğutmaya bırakıyoruz.
Hemen ardından hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.
Karıştırma kabımıza önce sıvı malzemeleri sonrasında unu ilave ederek bir hamur elde ediyoruz. Hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alarak bezeler hazırlıyoruz. Nişasta ile bezelerimizi açıyoruz. Hamurun ince şekilde açılmasına dikkat ediyoruz. Açtığımız bezelerin ucundan hamuru oklavaya sarıyoruz. Cevizini de uzunlamasına ilave ederek oklavaya sarılı hamuru iki tarafından büzerek oklavadan çıkartıyoruz. Dilimleyerek tepsiye sıkı şekilde diziyoruz. Tepsi dolana kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını da sürerek 150 derecede 60-90 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...