Türkiye’nin En Favori Kebapçıları!
Hasan Usta Kebap
Bugün, 200 kişilik ekibi, 30 yıldır zirvede olan lezzeti ve Adana Kebabı’nın zirvesi olarak tanımlanmasının verdiği gururla, günde 4000 kişiden fazla kebap aşığına hizmet vermeye devam eden Hasan Oral’ın ağabeyi Şakir Oral ve diğer kardeşleriyle birlikte, gece gündüz çalışarak oluşturduğu “Hasan Usta” markası, Adana’nın ulusal gururu olma yolunda ilerliyor.
PARK ADANA
Çekmeköy’de başlayan lezzet serüveni 2016 yılında ATAŞEHİR’de açtığı restoranı ile büyüyerek her geçen gün Ataşehir’in en sevilen restoranlarından biri olmayı kısa sürede başardı. Özel olarak temin ettiği etleri ile kebap ve et çeşitlerinin birbirinden lezzetlli seçeneklerini menülerinde bulabilirsiniz.
SAİT HELVACI
Geleneklerine bağlılığını ilke edinen HELVACI âilesi, İNSAN'a hizmet etmenin bilincinde olup, dedelerinden kalan bu lezzet mirâsını 5 kuşaktan beri en GÜVENİLİR en HİJYENİK şekli ve deneyimli kadrosu ile aktarabilmeyi başarmış, misafirlerine sunmuş olduğu nezih ortamlarda tat ve lezzet keyfini doyasıya yaşatıyor.
EHİL KEBAP
Hz. Mevlana’nın büyük eseri Mesnevi’de kelle kebap ve fırın kebap şeklinde yer alan bu yöresel tat, Konya dışında tandır kebabı olarak bilinse de Konya içinde furun kebap veya fırın kebabı olarak kullanılmaktadır. Fırın kebabının tarihi tahmini olarak 800 yıl öncesine dayanır. Yani bizler için bu yemek aslında bir miras olarak değerlendirilir. Fırın kebabı sadece Konya’da yenir ve bu özgün tat, Konya’nın taklit edilemeyen tek yemeğidir.
UZUNLAR KEBAP
Uzunlar 1986’ dan bu yana gelen lezzetini Kemal Öz Bey’den dinliyelim.1972 Kayseri doğumluyum. Çoçukluğum Adana’ da geçti. Küçük yaşlarda mesleğe orda başladım. Daha sonra küçük bir el arabasıyla lezzet yolculuğumuza çıktık. Sene 1986’idi. Pendikli bizi beğendi biz onları sevdik. Bugünlere geldik.
DÜRÜMCÜ OĞUZUN YERİ
Türkiye’nin en önemli illerinden olan İzmir’in damaklarda iz bırakan 21 yıldır döeğişmeyen lezzeti “Dürümcü Oğuz’un Yeri”ni bilmeyen yoktur. Kendine özgü lezzetleriyle lezzetsever-lerin uğrak yeri oldu. Tabii ki birbirinden güzel çeşitli dürümler ve aşk ile yapılan kebaplar için kalkıp bu lezzetlere gelin çünkü hepsi denemeye değer!
DEDE KEBAP
Adana'da 48 yıldır süren bir lezzet efsanesi düşünün; kebaplar ile işe başlayan, fırın yemekleri ile devam edip, steak çeşitleri ile menüsünü zenginleştiren. İtalyanlardan bile daha iyi makarna yaptığını iddia eden ve dillere destan mantar servisi ile herkesin gönlüne taht kurmuş bir lezzet markası Dede Kebap.
GAZİ KÖŞK KEBAP
Gaziantep’te özellikle kavurma deyince akla ilk gelen mekan olan Köşk Kebap’ın sahibi Mithat Adanacıoğlu 1956 yılında Gaziantep Kürttepe doğdu. Kebap çeşitlerinde de oldukça zengin bir menüye sahip olan Gazi Köşk Kebap kavurma dürümünü ilk gündeki lezzetiyle favoriler arasında tutmaya devam ediyor.
HACIBAŞAR
Güneydoğu yöresinin yemekleri ve kebaplarının lezzetlerini yılların vermiş olduğu tecrübe ile Hacıbaşar artık müşterilerinin kendilerini koyduğu yere daha da layık olmak ve günümüz gereklilikleri ile geleneksel lezzetten kopmadan müşterilerine daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ürünlerini ulaştırıyor.
KÜŞLEMEHAN KEBAPHAN
Küşleme Kebaphan mükemmel lezzetlerini tarihi dokuyla birleştirerek şu anda 250 masalık tarihi han da özenle hazırlanmış kebap çeşitleri ve yöresel yemeklerle damaklardaki lezzet şölenini devam ettiriyor.