RAMAZAN ayının vazgeçilmez lezzeti GÜLLAÇ (GÜLLÜ AŞ)
Süt ve şekeri kaynatıyoruz. Ocağı kapatıp birkaç damla gülsuyunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Burada biraz bekleyeceğiz sütümüz biraz soğuyacak. Sıcak uygulama yaparsak yapraklar parçalanır hamur olur tepsimize alamayız eğer soğuk uygularsak yapraklar şerbet çekmez ve tatlımız kuru olur. Elimizi hafif yakacak kadar soğuyan sütümüz kullanmak için hazır demektir. Islama işlemi yaparken sütümüz fazla soğursa biraz ocakta ısıtabiliriz. Geleneğe uygun olması için güveç kaplarda üretim yapmanızı tavsiye ederim. Borcam veya tepsilerde de büyük üretimler yapılabilir soğuduktan sonra porsiyonlanarak servis edilebilir.