RAMAZAN ayının vazgeçilmez lezzeti GÜLLAÇ (GÜLLÜ AŞ)
1400 lü yıllarda saray mutfağına giren yumurtalı ve tava güllacı gibi bir çok çeşiti olan nişasta bulamacından pişirilen kurumuş yufkalar genellikle yapraklarının şekerli süt ile ıslatılmasıyla tüketiliyordu. Sonradan gül suyu ilavesiyle ''GÜLLÜ AŞ'' adını aldı. Hazmı kolay hafif bir tatlı olması sebebiyle özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olarak saray mutfağında yerini aldı. Günümüze kadar tahtını kimseye kaptırmayan bu lezzeti severek tüketiyoruz. Cevizli, Fıstıklı, Fındıklı, Narlı, Çilekli hatta Çikolatalısına kadar bir çok çeşidi ülkemizde yapılmakta ve tüketilmektedir. Bu yazımda sizlere KLASİKLER arasına girmiş olan CEVİZLİ GÜLLAÇ tarifini paylaşacağım. İftar sofralarınızda iftiharla konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kolay ve lezzetli bir sunum olacaktır. HAYIRLI RAMAZANLAR