Künefe’nin tek adresi: Künefezade Meram!

Konya’da Antep usulü künefe yapan ilk mekan olan Künefezade eşsiz lezetleriyle fark yaratıyor. Demirışık Gıda Tarım Hayvancılık San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde tek şube olarak yeni Meram caddesi üzerinde 4.5 yıldır hizmet veren Künefezade 42 çeşit künefesi ile dikkat çekiyor.

Mekan Konya’nın en elit yerlerinden birinde olup, iki katlı, açık ve kapalı toplam 332 m2 alana sahip, 20 çalışan ile hizmet veriyor.

Künefezade Meram işletme ortaklarından Emre IŞIKSIZ ve Ahmet DEMİRCİ tarafından işletilen mekanda katmer ve Adana su böreği de satılıyor. Kaliteli ve sağlıklı künefe ile misafirlerine en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyen Emre Işıksız, Konya’nın önde gelen künefe lezzetlerinden birisini olduklarını söyledi. Favori Lezzetler olarak yerinde ziyaret ettiğimiz Künefezade’nin birbirinden lezzetli künefelerini tatma şansını bulduk.

“Herkes tatlı yapar, biz künefe yaparız mottosuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Işıksız; “Künefe yapmak bizim işimizdir” diyor. “Çok çeşitli tatlıları bir mekanda toplayacağımıza, tek tatlı çeşidi üzerinde yoğunlaşıp kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Işıksız; sözlerine şöyle devam etti. “Künefezade Meram markası Konyalı hemşerilerimizce büyük beğeni gördü ve hafızalara kazındı. Bizce önemli olan zirveye çıkmak değil, zirveye çıktıktan sonra yerini koruyabilmektir.  Şu anda zirvedeki yerimizi korumaya çalışıyoruz ve bunun için çok uğraş veriyoruz. 

Firma olarak hedefimiz; ürünlerimizin lezzetlerinden ödün vermeden, kaliteli, hijyenik ve güler yüzlü hizmetimizi devam ettirerek ilerleyen zamanlarda açacağımız yeni şubelerle ciromuzu ve istihdamımızı artırmaktır. Mekan Konya’nın en elit yerlerinden birinde olup, iki katlı, açık ve kapalı toplam 332 m2 alana sahip, 20 çalışan ile hizmet veriyor.

Künefe  nedir?

Şerbetli Tatlıların Şahıdır  Künefe…

Geleneksel bir Ortadoğu - Arap tatlısıdır. Kökeninin Yemen ve Lübnan’a dayandığı künefe, ülkemize Osmanlı’nın buraları kendi toprağına katmasıyla geçmiştir. Künefe Hatay, Mersin, Şanlıurfa ve Gaziantep yörelerine has bir tatlıdır.

Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan, sıcak olarak servis edilen bir tatlı çeşididir.

Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genel yapılış yöntemi aynıdır. İki katman kadayıf arasına tuzsuz künefe peyniri koyularak ocak üzerinde künefe tepsisinde her iki tarafı kızartılarak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır.

Ülkemizde iki farklı tarzda künefe yapma şekli bulunuyor:

1-Hatay Usulü

2-Antep Usulü

İki tarzın en belirgin farklılığı Antep fısıtığıdır. Hatay usulü künefe kadayıf ve peynirden oluşurken, Antep usulünde ilaveten Antep fıstığı bulunur. Hatay usulünde müşteri gelmeden önce künefe hazır bir şekilde tezgahda bekletilir ama Antep usulünde müşteri tercihine göre anlık hazırlanır. Hatay usulü künefe servis edilirken sıcak şerbet dökülürken, Antep usulünde soğuk şerbet dökülür. İki usulünde ortak tarafı şekerden yapılan şerbetin üzerine dökülmesidir.

Künefezade Meram, künefeyi 1.sınıf malzemeler kullanarak geliştirmiş, lezzet çeşidi sayısını 42’ye çıkarmıştır.

Künefe alırken nelere dikkat edilmelidir ?

Künefe, kullandığımız malzemelerin yüksek maliyetli olmasından dolayı ucuza mal edilmesi bizim açımızdan mümkün olmuyor. Hal böyleyken ucuza yönelen müşteri, her şeye de razı olmuş oluyor.

Firma olarak biz, kullandığımız tüm malzemelerimizi orijinal şehirlerinden ve günaşırı getirtmekteyiz. Peynirimiz Hatay’dan, sade yağımız Şanlıurfa’dan, kadayıfımız ve fıstığımız Gaziantep ’den gelmektedir.

Künefe hazırlamak etliekmek yapmaya benzemiyor. Ustasını bulmak, getirmek lazım. Pencereye “usta aranıyor” yazmakla Konya’da usta bulamazsınız. Künefe hazırlamak çok meşakkatli bir iş. Onun için bu işe herkes giremiyor.

Konyalı hemşerilerimize lezzet çıtasını en üst noktadan sunduk.

Tüketicinin marketlerde satılan dondurulmuş, içine katkı maddesi karıştırılmış olan künefe ile bizim yaptığımız künefeyi karıştırmaması lazım. Zaten marketlerde satılan künefe Hatay usulü yapılan klasik künefedir ve tek çeşitten ibarettir, lezzet çeşitliliği yoktur. Künefeye lezzeti veren kullandığınız malzemenin tazeliği ve orijinalliğidir.

Az sayıda da olsa rakiplerimiz vardır , her daim olacaktır. Ama lezzeti ve kaliteyi arayan hiçbir müşteri, Künefezade Meram’dan başka bir yere gitmez. Yani şampiyon belli…

Lezzeti ve muhabbeti sündürmeye bekleriz…

Ayrıntılar: https://www.favorilezzetler.com/e-dergi/