İtalyan Mutfağının Favorisi Focaccia Arzum ile Sofranızda!

Zorlu tariflerin bile üstesinden kolayca gelen Gastromix, modern görünümüyle mutfaklarınızın favorisi oluyor. Damak tadınıza hitap eden aklınıza gelebilecek tüm tarifleri kolayca hazırlayabileceğiniz Gastromix, 1200 watt motor gücü ve döküm çelik gövdesi ile ağır malzeme yapılarında bile kolaylıkla çalışma imkânı tanır. Ayarlanabilir hız kontrolü ve 5 litre kapasiteli paslanmaz çelik karıştırma haznesinde büyük miktarlarda malzemeleri yoğurabilir, çırpabilir ve karıştırabilirsiniz. Gastromix ailesi farklı renk seçenekleriyle de mutfağınıza farklı bir hava katacak.  

İşte Arzum Gastromix ile hazırlayacağınız leziz Focaccia İtalyan ekmeği tarifi!  

Focaccia İtalyan Ekmeği:

Hamuru için: 500GR un, 10gr kuru maya, 250ml su, 100ml zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şekerÜzeri için: 10-15 adet yeşil zeytin, 8-10 adet çeri domates, 3-4 dal taze biberiye, 100ml zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı iri tuz

Hamur malzemelerinin tamamını Gastromix ile yoğurun. Hamuru 45-60 dakika arası oda sıcaklığında mayalandırın. Üzeri için kullanacağınız malzemelerin tamamını zeytinyağı ile harmanlayın. Ardından yağlandırılmış bir tepsiye hamurunuzu açın. Malzemeleri hamur üzerine bir kaşık yardımıyla ekleyin. 2 tatlı kaşığı iri tuzu da ekledikten sonra 35-40 dakika da tepside mayalandırın. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!