Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması başlıyor!

WGS iş birliği ve Aşçılar Derneği, Favori Lezzetler ve Gastronomi Turizmi Derneği destekleriyle, bu yıl 3. kez düzenlenen “Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olunması amaçlanıyor.

Katılımın tamamen dijital olarak, fotoğraf ve video paylaşımıyla ücretsiz gerçekleştirileceği yarışmaya; yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden tüm otel, restoran ve kafe şefleri katılabiliyor. Geçtiğimiz senelerde video gönderimiyle katılım sağlanan yarışmaya, bu sene yaratıcı tabakların fotoğraflarını göndererek de katılım sağlanabilecek.

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması Yeni Kategorilerle Büyüyor

Kabul edilen tüm fotoğraf ve videolar, World Gourmet Society’nin (WGS) global topluluğuna ve de WGS tarafından belirlenen dünya klasmanında bir jüriye sunulacak. İçerik, başvuru ve değerlendirme süreçlerinin tamamen dijital olarak ilerleyeceği yarışmanın global jürisinde yer alan isimler aşağıdaki gibidir:

Alan Coxon – Fransa / TV Programcı, ŞefAndreas Döllerer – Avusturya / Lerbach Castle, Almanya & La Taverna, Milano ŞefiAndy Hayler – Birleşik Krallık / Gurma, Yemek EleştirmeniArmando Cristofori – İtalya / Italian Dining Summit BaşkanıErik Wolf – Birleşik Krallık / World Food Travel Birliği BaşkanıHannes Tiefenthaler – Avusturya / Rocchini CEOHolger Bodendorf – Almanya / Michelin Yıldızlı ŞefOliver Lange – A.B.D./ Zuma Baş ŞefUwe Micheel – B.A.E./ Emirates Culinary Guild Başkanı

Birbirinden ünlü ve başarılı uluslararası şeflerin yer aldığı jüri, gönderilen içerikleri aşağıdaki kriterlere göre değerlendirecek ve her kategori için finalistler ve kazanan şef belirlenecek:

Fotoğraf ve Video Kategorileri

Şef Olarak Kişiliğini Göster (Yıldız Kategori)En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf ya da Video (Yıldız Kategori)En Yaratıcı TabakEn İyi Malzeme KullanımıEn İyi Pişirme TekniğiEn İyi Yerel LezzetEn Eğlenceli VideoEn İyi Sosyal Medya Etkileşimi

Fotoğraf ve videolar arasından belirlenecek Türkiye finalistlerinin tabakları, 2-5 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenen WorldFood İstanbul kapsamında tanıtılacak ve madalyalarına kavuşacak.  

Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasına kabul edilen tüm yarışmacılar, global yarışmaya da doğrudan katılma hakkı kazanacak. Global final ise 25 Ocak 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından ünlü şefler ağırlanacak.

Katılımcılar content@hyve.group adresine gönderecekleri fotoğraf ve videolarla “dijital dünyada izlerini” bırakırken, sadece WorldFood Istanbul’un tanıtım çalışmalarından yararlanmakla kalmayacak, WGS’nin prestijli üyelerinden oluşan 50.000’i aşkın gurme ağına gönderilen haber bültenleri ve çeşitli duyuru çalışmalarında da yer alma fırsatı yakalayacak.